4/30/2009

Coneguem el món

"Som un petit grup d’enamorats del món. Ens agrada viatjar, conèixer i compartir. Ens apassiona la geografia i les fronteres que aquesta dibuixa i sovint somiem davant els mapes.

Un país és un petit món dins d’aquest gran planeta, on cadascun dels habitants forma part d’un trencaclosques que dibuixa colors, olors, sabors, paisatges, coneixements i maneres de viure. Hem d’evitar que la globalització emmascari aquestes petites o grans meravelles que encara queden per descobrir.

Amb tot això i més ens agradaria convidar a compartir les nostres experiències amb tots aquells i aquelles que tinguin la curiositat i l’interès per a conèixer noves destinacions i gaudir amb els relats dels petits secrets de cada viatge..."

Amb aquesta filosofia un grup de persones ens hem unit en el projecte Coneguem el món per organitzar cada primer divendres de mes una xerrada al Centre Cultural Can Fabra (c/ Segre, 24-32) en el districte de Sant Andreu de Barcelona.

Comencem el proper divendres 8 de maig a les 19h. amb la xerrada Descobreix el Kirguizistan, una aproximació a la cultura, la història, les tradicions i els indrets més destacats d’aquest país de l’Àsia Central, a càrrec d’Asyl Ryskulova i Eduard Balsebre. Aquesta xerrada estarà acompanyada des del dia 4 i fins el 10 de maig de l'exposició Mirades de la Ruta de la Seda i el mateix dia de l'acte hi haurà un petit refrigeri amb productes del Kirguizistan. Esperem que us agradi la proposta i ens veiem el divendres 8 de maig...

4/29/2009

Més enllà del Saló

Com ja vam anunciar fa unes setmanes, a finals de maig tindrà lloc el Saló del Còmic de Barcelona, el més gran d'aquesta temàtica als Països Catalans. Ara bé, no es tracta de la única iniciativa d'aquestes característiques que s'organitza a casa nostra. Al voltant de les mateixes dates en que es durà a terme el Saló de Barcelona tindran lloc tres trobades més que portaran el còmic als carrers de Palma, Tarragona i La Massana. Entre el 30 i el 10 de maig a l'Edifici La Closeta de La Massana podrem assistir a una nova edició del ja veterà La Massana Còmic, la principal trobada que es du a terme a Andorra, amb un gran planter d'autors convidats i un complert cicle de cinema. Del 4 al 10 de maig a Tarragona tindrà lloc al Centre Cultural El Pallol la Segona Setmana del Còmic amb exposicions i xerrades. Finalment entre el 22 i el 24 de maig al Pati de la Misericòrdia de Palma torna la Fira Còmic Nostrum de la mà de l'activa Associació d'Amics i Víctimes del Còmic. Ja ho sabeu, si no podeu anar al Saló de Barcelona, o no us agraden les aglomeracions però si el còmic, teniu tres oportunitats per assistir a tres esdeveniment organitzats des de l'amor al novè art i l'entusiasme.

Publicat a El demà el 20 d'abril de 2009

La política com a fet natural

Amb el permís del gran Aleix Saló...

4/23/2009

ComiCat i Edicions Per Tutatis! et regalen un llibre per Sant Jordi!

Amb motiu del Dia del Llibre, Edicions Per Tutatis! allibera la versió en PDF del llibre de ComiCat, el bloc de referència del còmic en català! Podeu descarregar-lo gratuïtament o bé comprar un exemplar imprès a Bubok fent CLICK AQUÍ!

Informació del llibre:

ComiCat: Crítica, Articles i Guia del Còmic en Català 2008
ComiCat: Crítica, Articles i Guia del Còmic en Català 2008

Autor: Equip ComiCat
Editor: Marc Pastor i Sanz
N° de pàgines: 142
Tamany: 108x175

7.71€1 [1 llibre + IVA + despeses d'enviament: 11.02€] [COMPRAR]

0.00€ [DESCARREGAR]

Aquest llibre inclou totes les crítiques de còmic publicades a ComiCat, el bloc de referència del còmic en català, així com una selecció dels articles més interessants, entre ells aportacions d'Antonio Martín i Jaume Capdevila (KAP). A més, també s’inclou una guia del còmic en català amb tots els títols editats el 2008.

També disponible: Per Tutatis! Lectures de còmic. Volum 1

4/22/2009

Micromòn infernal

A molts biòlegs arreu del planeta ens uneix un sentiment comú tantes nits amb el nas enterrat apunts i apunts sobre mil aspectes de la biologia que probablement en la relliscava molt i molt,. O pitjor, clavar els colzes per una assignatura que odiàvem, cascú va tenir el seu propi viacrucis, el meu s'anomenà Fisiologia Animal, o el que és el mateix: Mitjavila i Rama, amb tota la ràbia, va per vosaltres.


4/20/2009

BioCat , Bioregió de Catalunya

Catalunya ha estat una regió amb una poderosa indústria, però el context econòmic ha canviat i la indústria a Europa té un futur incert davant els Països Asiàtics, més barats i competitius pel que fa a la producció industrial. Catalunya ha decidit modificar la seva estratègia i constituir-se en el Silicon Valley de la Biotecnologia a la Unió Europea creant l'agència BioCat que coordina l'esforç públic i l'esforç privat en el camp de les biociències. Nous centres d'investigació han iniciat la seva activitat en els últims anys com el Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona o bé el Parc Científic de la Universitat de Barcelona, i molts més iniciaran properament la seva activitat. Catalunya amb aquesta estratègia potenciadora de les ciències de la vida, tant des d'un punt de vista de recerca bàsica com des d'un punt de vista aplicat, està fonamentant la seva economia per als reptes que hauran d'encarar els Països Catalans i tota Europa en un futur proper.

Publicat a El demà el 13 d'abril de 2009

4/17/2009

Al llop li encanta el porc

Ja fa unes quantes setmanes que ens hem aficionat a mirar vídeos realitzats amb les tècniques d'stop motion i time lapse, entre tots els que he pogut veure aquest és un dels més impressionants i divertits.


4/15/2009

Neix Estol.cat, una xarxa de blocs comercials en català

El panorama blocaire català és molt actiu, això ho demostra la bona posició de la llengua catalana dintre les les llengües utilitzades en els blocs i també la munió d'activitats al voltant dels blocs i de la xarxa 2.0 que és duen a terme al llarga del territori. Es possible però que per tal d'assolir la maduresa calgués algun tipus d'iniciativa comercial pel que fa als blocs temàtics. S'havien fet alguns intents prèviament però Estol.cat sembla una aposta més seriosa per aquest tipus de model. A dia d'avui la xarxa Estol.cat compta amb 6 blocs temàtics, alguns d'ells ja existien i d'altres son de nova creació. Entre el que ja existien i s'hi han integrat tenim Estudiant de Moda, Acudits.net i Detennis.cat. Els nouvinguts per la ocasió són Bitscatalans., Dissecat i Món Verd. La xarxa no té més de dos setmanes de vida i tots els blocs que la formen actualitzen gairebé diàriament. Esperem que aquesta iniciativa prosperi i tinguem un nou mitjà en català a la xarxa que ens permeti accedir a informacions especialitzades en la nostra llengua.

Actualització: Aquesta darrera setmana s'hi han incorporat a la xarxa: Cinergia, L'esquellot, Marrameu i Videoclips.cat.

Publicat a El demà el 6 d'abril de 2009

4/08/2009

Una Mica de Japó

Els qui llegiu habitualment el blog haureu notat, probablement, que sóc una mica, poder més que una mica, japanòfil. M'agrada la literatura japonesa, m'agrada el menjar, m'agrada la història, m'agrada l'animació i els còmics, vaja, que m'agraden moltes coses del Japó.

Així doncs de tant en tant m'agrada anar amb la Gemma a algun restaurant japonès o al menys en que facin menjar japonès. De fet el més probable que passi en aquests casos es que acabem anant a menjar sushi, el també el més probable es que finalment acabem a un japochi. Que és un japochi? Un japochi és un restaurant de menjar japonès (bé no del tot) i gestionat i portat per xinesos. El tema és que el sushi és sushi i la resta de plats són els que podries trobar a qualsevol restaurant xinés. Trobar un restaurant japonès és difícil, especialment un que no és dediqui al sushi i no sigui car. Perquè els restaurants de sushi japonesos 100% acostumen a ser cars.

La setmana passada però la Gemma em va portar a un restaurant potencialment japonès a prop de la seva feina, em va advertir que era molt petit i només es podia menjar a la barra. A més cal destacar que contra tot pronòstic no feien sushi. Vam entrar i rere la barra hi havia una senyora i el que semblava ser el seu fill treballant en un mínim d'espai doncs la cuina estava allà mateix rere la barra a la vista de tothom. Ha estat la primera vegada que a Barcelona he anat a un restaurant japonès en que em sentís com als restaurant del Japó. Allà tenien el mateix tipus de plats que et trobes als dinnigs bar de Tòquio, on van la gent a fer un dinar ràpid. Vam demanar un arrós amb pollastre teriyaki i una caixa de bento amb un munt de coses divertides com un pastisset de tempura de pastanaga, algues variades, albergínia amb sèsam i d'altres. Em va agradar molt la sensació d'estar al Japó sense sortir de Barcelona, em va agradar menjar bé i quedar tip, i em va agradar no haver de paga una burrada per poder-ho fer. El restaurant en qüestió és diu Una Mica de Japó (un nom molt ben trobat i real!) i es troba al Carrer Muntaner 114, no està ben bé a peu de carrer, s'ha de baixar unes escales (al més pur estil Tòquio). Ah, i no era un japochi.

Aquí el teniu sobre el mapa:

4/06/2009

27è Saló del Còmic de Barcelona

Aquesta setmana s'ha presentat en societat el proper Saló del Còmic de Barcelona que tindrà lloc del 29 de maig a l'1 de juny al pavelló numero 8 de la Fira de Barcelona. Aquest any coincidint amb el Saló es presentarà el còmic: Batman: Barcelona, el Caballero del Dragón, que publicarà Planeta DeAgostini i que serà la primera aventura del cavaller fosc en terres catalanes. Aquest any juntament amb les interessants exposicions que es duran a terme s'ha programat un cicle de cinema conjuntament amb la Filmoteca de Catalunya centrat en el còmic amb pel·lícules com Gosht World, Persèpolis o Sin City, totes elles adaptacions de les vinyetes al cel·luloide. Com en cada edició el planter d'autors que visiten el Saló és envejable i FICOMIC portarà enguany a Barcelona a artistes de l'alçada del americans Jim Lee, Mike Mignola o Jeffery Brown o bé grans mestres europeus com el francès David B o l'italià Gipi. Si en voleu saber més passeu per la web de FICOMIC.

Publicat a El demà el 30 de març de 2009

d’abril 2009

Coneguem el món

"Som un petit grup d’enamorats del món. Ens agrada viatjar, conèixer i compartir. Ens apassiona la geografia i les fronteres que aquesta dibuixa i sovint somiem davant els mapes.

Un país és un petit món dins d’aquest gran planeta, on cadascun dels habitants forma part d’un trencaclosques que dibuixa colors, olors, sabors, paisatges, coneixements i maneres de viure. Hem d’evitar que la globalització emmascari aquestes petites o grans meravelles que encara queden per descobrir.

Amb tot això i més ens agradaria convidar a compartir les nostres experiències amb tots aquells i aquelles que tinguin la curiositat i l’interès per a conèixer noves destinacions i gaudir amb els relats dels petits secrets de cada viatge..."

Amb aquesta filosofia un grup de persones ens hem unit en el projecte Coneguem el món per organitzar cada primer divendres de mes una xerrada al Centre Cultural Can Fabra (c/ Segre, 24-32) en el districte de Sant Andreu de Barcelona.

Comencem el proper divendres 8 de maig a les 19h. amb la xerrada Descobreix el Kirguizistan, una aproximació a la cultura, la història, les tradicions i els indrets més destacats d’aquest país de l’Àsia Central, a càrrec d’Asyl Ryskulova i Eduard Balsebre. Aquesta xerrada estarà acompanyada des del dia 4 i fins el 10 de maig de l'exposició Mirades de la Ruta de la Seda i el mateix dia de l'acte hi haurà un petit refrigeri amb productes del Kirguizistan. Esperem que us agradi la proposta i ens veiem el divendres 8 de maig...

Més enllà del Saló

Com ja vam anunciar fa unes setmanes, a finals de maig tindrà lloc el Saló del Còmic de Barcelona, el més gran d'aquesta temàtica als Països Catalans. Ara bé, no es tracta de la única iniciativa d'aquestes característiques que s'organitza a casa nostra. Al voltant de les mateixes dates en que es durà a terme el Saló de Barcelona tindran lloc tres trobades més que portaran el còmic als carrers de Palma, Tarragona i La Massana. Entre el 30 i el 10 de maig a l'Edifici La Closeta de La Massana podrem assistir a una nova edició del ja veterà La Massana Còmic, la principal trobada que es du a terme a Andorra, amb un gran planter d'autors convidats i un complert cicle de cinema. Del 4 al 10 de maig a Tarragona tindrà lloc al Centre Cultural El Pallol la Segona Setmana del Còmic amb exposicions i xerrades. Finalment entre el 22 i el 24 de maig al Pati de la Misericòrdia de Palma torna la Fira Còmic Nostrum de la mà de l'activa Associació d'Amics i Víctimes del Còmic. Ja ho sabeu, si no podeu anar al Saló de Barcelona, o no us agraden les aglomeracions però si el còmic, teniu tres oportunitats per assistir a tres esdeveniment organitzats des de l'amor al novè art i l'entusiasme.

Publicat a El demà el 20 d'abril de 2009

La política com a fet natural

Amb el permís del gran Aleix Saló...

ComiCat i Edicions Per Tutatis! et regalen un llibre per Sant Jordi!

Amb motiu del Dia del Llibre, Edicions Per Tutatis! allibera la versió en PDF del llibre de ComiCat, el bloc de referència del còmic en català! Podeu descarregar-lo gratuïtament o bé comprar un exemplar imprès a Bubok fent CLICK AQUÍ!

Informació del llibre:

ComiCat: Crítica, Articles i Guia del Còmic en Català 2008
ComiCat: Crítica, Articles i Guia del Còmic en Català 2008

Autor: Equip ComiCat
Editor: Marc Pastor i Sanz
N° de pàgines: 142
Tamany: 108x175

7.71€1 [1 llibre + IVA + despeses d'enviament: 11.02€] [COMPRAR]

0.00€ [DESCARREGAR]

Aquest llibre inclou totes les crítiques de còmic publicades a ComiCat, el bloc de referència del còmic en català, així com una selecció dels articles més interessants, entre ells aportacions d'Antonio Martín i Jaume Capdevila (KAP). A més, també s’inclou una guia del còmic en català amb tots els títols editats el 2008.

També disponible: Per Tutatis! Lectures de còmic. Volum 1

Micromòn infernal

A molts biòlegs arreu del planeta ens uneix un sentiment comú tantes nits amb el nas enterrat apunts i apunts sobre mil aspectes de la biologia que probablement en la relliscava molt i molt,. O pitjor, clavar els colzes per una assignatura que odiàvem, cascú va tenir el seu propi viacrucis, el meu s'anomenà Fisiologia Animal, o el que és el mateix: Mitjavila i Rama, amb tota la ràbia, va per vosaltres.


BioCat , Bioregió de Catalunya

Catalunya ha estat una regió amb una poderosa indústria, però el context econòmic ha canviat i la indústria a Europa té un futur incert davant els Països Asiàtics, més barats i competitius pel que fa a la producció industrial. Catalunya ha decidit modificar la seva estratègia i constituir-se en el Silicon Valley de la Biotecnologia a la Unió Europea creant l'agència BioCat que coordina l'esforç públic i l'esforç privat en el camp de les biociències. Nous centres d'investigació han iniciat la seva activitat en els últims anys com el Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona o bé el Parc Científic de la Universitat de Barcelona, i molts més iniciaran properament la seva activitat. Catalunya amb aquesta estratègia potenciadora de les ciències de la vida, tant des d'un punt de vista de recerca bàsica com des d'un punt de vista aplicat, està fonamentant la seva economia per als reptes que hauran d'encarar els Països Catalans i tota Europa en un futur proper.

Publicat a El demà el 13 d'abril de 2009

Al llop li encanta el porc

Ja fa unes quantes setmanes que ens hem aficionat a mirar vídeos realitzats amb les tècniques d'stop motion i time lapse, entre tots els que he pogut veure aquest és un dels més impressionants i divertits.


Neix Estol.cat, una xarxa de blocs comercials en català

El panorama blocaire català és molt actiu, això ho demostra la bona posició de la llengua catalana dintre les les llengües utilitzades en els blocs i també la munió d'activitats al voltant dels blocs i de la xarxa 2.0 que és duen a terme al llarga del territori. Es possible però que per tal d'assolir la maduresa calgués algun tipus d'iniciativa comercial pel que fa als blocs temàtics. S'havien fet alguns intents prèviament però Estol.cat sembla una aposta més seriosa per aquest tipus de model. A dia d'avui la xarxa Estol.cat compta amb 6 blocs temàtics, alguns d'ells ja existien i d'altres son de nova creació. Entre el que ja existien i s'hi han integrat tenim Estudiant de Moda, Acudits.net i Detennis.cat. Els nouvinguts per la ocasió són Bitscatalans., Dissecat i Món Verd. La xarxa no té més de dos setmanes de vida i tots els blocs que la formen actualitzen gairebé diàriament. Esperem que aquesta iniciativa prosperi i tinguem un nou mitjà en català a la xarxa que ens permeti accedir a informacions especialitzades en la nostra llengua.

Actualització: Aquesta darrera setmana s'hi han incorporat a la xarxa: Cinergia, L'esquellot, Marrameu i Videoclips.cat.

Publicat a El demà el 6 d'abril de 2009

Una Mica de Japó

Els qui llegiu habitualment el blog haureu notat, probablement, que sóc una mica, poder més que una mica, japanòfil. M'agrada la literatura japonesa, m'agrada el menjar, m'agrada la història, m'agrada l'animació i els còmics, vaja, que m'agraden moltes coses del Japó.

Així doncs de tant en tant m'agrada anar amb la Gemma a algun restaurant japonès o al menys en que facin menjar japonès. De fet el més probable que passi en aquests casos es que acabem anant a menjar sushi, el també el més probable es que finalment acabem a un japochi. Que és un japochi? Un japochi és un restaurant de menjar japonès (bé no del tot) i gestionat i portat per xinesos. El tema és que el sushi és sushi i la resta de plats són els que podries trobar a qualsevol restaurant xinés. Trobar un restaurant japonès és difícil, especialment un que no és dediqui al sushi i no sigui car. Perquè els restaurants de sushi japonesos 100% acostumen a ser cars.

La setmana passada però la Gemma em va portar a un restaurant potencialment japonès a prop de la seva feina, em va advertir que era molt petit i només es podia menjar a la barra. A més cal destacar que contra tot pronòstic no feien sushi. Vam entrar i rere la barra hi havia una senyora i el que semblava ser el seu fill treballant en un mínim d'espai doncs la cuina estava allà mateix rere la barra a la vista de tothom. Ha estat la primera vegada que a Barcelona he anat a un restaurant japonès en que em sentís com als restaurant del Japó. Allà tenien el mateix tipus de plats que et trobes als dinnigs bar de Tòquio, on van la gent a fer un dinar ràpid. Vam demanar un arrós amb pollastre teriyaki i una caixa de bento amb un munt de coses divertides com un pastisset de tempura de pastanaga, algues variades, albergínia amb sèsam i d'altres. Em va agradar molt la sensació d'estar al Japó sense sortir de Barcelona, em va agradar menjar bé i quedar tip, i em va agradar no haver de paga una burrada per poder-ho fer. El restaurant en qüestió és diu Una Mica de Japó (un nom molt ben trobat i real!) i es troba al Carrer Muntaner 114, no està ben bé a peu de carrer, s'ha de baixar unes escales (al més pur estil Tòquio). Ah, i no era un japochi.

Aquí el teniu sobre el mapa:

27è Saló del Còmic de Barcelona

Aquesta setmana s'ha presentat en societat el proper Saló del Còmic de Barcelona que tindrà lloc del 29 de maig a l'1 de juny al pavelló numero 8 de la Fira de Barcelona. Aquest any coincidint amb el Saló es presentarà el còmic: Batman: Barcelona, el Caballero del Dragón, que publicarà Planeta DeAgostini i que serà la primera aventura del cavaller fosc en terres catalanes. Aquest any juntament amb les interessants exposicions que es duran a terme s'ha programat un cicle de cinema conjuntament amb la Filmoteca de Catalunya centrat en el còmic amb pel·lícules com Gosht World, Persèpolis o Sin City, totes elles adaptacions de les vinyetes al cel·luloide. Com en cada edició el planter d'autors que visiten el Saló és envejable i FICOMIC portarà enguany a Barcelona a artistes de l'alçada del americans Jim Lee, Mike Mignola o Jeffery Brown o bé grans mestres europeus com el francès David B o l'italià Gipi. Si en voleu saber més passeu per la web de FICOMIC.

Publicat a El demà el 30 de març de 2009

Back to Top